ΚΟΣΜΟΣ

Χάους συνέχεια στη Βρετανία: Αναβάλλεται η κατάθεση της Συμφωνίας Αποχώρησης στη Βουλή

Χάους συνέχεια στη Βρετανία: Αναβάλλεται η κατάθεση της Συμφωνίας Αποχώρησης στη Βουλή
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Δεν πηγαίνει τελικά στη βουλή η Συμφωνία Αποχώρησης της Τερέζα Μέι για το Brexit την Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε από πλευράς της κυβέρνησης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δέχεται σφοδρές πιέσεις από τους συντηρητικούς να παραιτηθεί ενώ μόλις χτες παραιτήθηκε λόγω Brexit και η υπουργός Άντρεα Λίντσομ.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit» ανέφερε η Λίντσομ στην επιστολή παραίτησής της.

Πρόκειται για την 36η παραίτηση υπουργού κατά τη διάρκεια της θητείας της Μέι, με 21 από αυτούς να αποχωρούν από την κυβέρνηση λόγω Brexit.

Σύμφωνα με το BBC, αρκετά μέλη του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου έχουν ενημερώσει τη Μέι πως δεν μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Η κυβέρνηση Μέι ήλπιζε πως θα κατάφερνε να φέρει το νομοσχέδιο για το Brexit στη Βουλή την Παρασκευή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικώς δυνατό.

Παραίτηση Μέι αύριο;

Δημοσίευμα της εφημερίδας The Times υποστηρίζει πως η Τερέζα Μέι σκοπεύει να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο.

Σύμφωνα το δημοσίευμα, που δεν επικαλείται κάποια πηγή, η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο μέχρι να αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την ηγεσία θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ