ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας νικητής στο «θρίλερ» της Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας νικητής στο «θρίλερ» της Θεσσαλονίκης
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δεύτερος, μετά τον Νίκο Ταχιάο, αναδεικνύεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό 89,89% της ενσωμάτωσης.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, ο Νίκος Ταχιάος, με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 22,31% ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», συγκεντρώνει 14,80%.

Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Ορφανός («Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον») με ποσοστό 14,62% και στην τέταρτη η Κατερίνα Νοτοπούλου («Θεσσαλονίκη Μαζί») που έλαβε 13,5%. Ακολουθούν ο Σπύρος Βούγιας («ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη») με 7,01%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης («Δύναμη Πολιτών») με 5,52% και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος («Λαϊκή Συσπείρωση»)με 4,50%.

Πιο πίσω βρίσκονται ο Πέτρος Λεκάκης («Θεσσαλονίκη Πρώτη») με ποσοστό 2,59%, ο Εφραίμ Κυριζίδης («Θεσσαλονίκη Θετικά») με 2,57%, ο Χάρης Αηδονόπουλος («Συνέργεια- Πρώτα η πόλη μας»)με 2,48%, ο Αντώνης Γαζάκης («Η πόλη ανάποδα - Δύναμη ανατροπής») με 1,77% και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος («Οικολογία Αλληλεγγύη») με 1,75%.

Στο 1,26% διαμορφώνεται το ποσοστό που λαμβάνει ο Γιώργος Ρακκάς («Μένουμε Θεσσαλονίκη») ενώ ακολουθούν ο Ιωάννης Κουριαννίδης με 1,08% και ο Γιάννης Νασιούλας με 1,04%, ο Βασίλης Μωυσίδης με 1,02%, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με 0,97%, ο Γιάννης Κούτρας με 0,95% και ο Κωνσταντίνος Αναγνωσταράς με 0,25%.

Τι δηλώνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Η πόλη δεν γυρίζει πίσω. Πάμε όλοι μαζί μπροστά να κάνουμε την ερχόμενη Κυριακή μια ημέρα νίκης» δήλωσε ο κ. Ζέρβας, με αφορμή τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής μάχης.

«Μετά από μια μεγάλη νύχτα, θα ήθελα να πω στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την υποστήριξη τους, για την εμπιστοσύνη τους. Για την απόφασή τους να βάλουν πάνω από όλα την πόλη. Να διεκδικήσουν μια πόλη καλύτερη για όλους, ένα δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά», είπε ο κ.Ζέρβας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από το εκλογικό κέντρο της παράταξης του.

Πρόσθεσε πως «το πρώτο βήμα έγινε χθες» και απευθύνθηκε στους Θεσσαλονικείς «πέρα από κόμματα και όποιους διαχωρισμούς. Σας προσκαλώ να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ενώσουμε δυνάμεις. Λιγότερα λόγια και πολλή δουλειά».

Όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος «όπως τα καταφέραμε χθες, έτσι θα τα καταφέρουμε και την επόμενη Κυριακή, έτσι θα τα καταφέρουμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ