ΚΟΣΜΟΣ

Ρόλο στις συνομιλίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας θέλει να έχει η Μόσχα

Ρόλο στις συνομιλίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας θέλει να έχει η Μόσχα
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

«Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών. Προσβλέπουμε στο ότι οι συνομιλίες αυτές θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για όλες τις πλευρές της Βενεζουέλας» δήλωσε ο Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια.

Ο Λαβρόφ χαιρέτισε την συνέχιση των συνομιλιών, επεσήμανε ότι η Μόσχα συνεχώς απηύθυνε εκκλήσεις σε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση της Βενεζουέλας για συνομιλίες, αλλά προειδοποίησε τις δυνάμεις εκείνες από το εξωτερικό που προσπαθούν με τελεσίγραφα να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Στις 16 Μαΐου εκπρόσωποι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό είχαν συνομιλίες στον Όσλο με θέμα την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας θα επιστρέψουν σύντομα στο Όσλο για να συνεχίσουν τις συνομιλίες μετά τον πρώτο γύρο που αφιερώθηκε στην προετοιμασία τους. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν με τη μεσολάβηση της νορβηγικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ