ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Καβασάκι

Ιαπωνία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Καβασάκι
AP Photo

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο έξω από σταθμό τρένων στο Καβασάκι, νότιο προάστιο του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία τους πνοή άφησαν ένα παιδί και ένας ενήλικας, ενώ άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα.

Ένα άτομο ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τρία.

Το περιστατικό, σημειώθηκε στις 07:44 το πρωί (τοπική ώρα), στον σταθμό του πάρκου Μετροπόλιταν, στο προάστιο Καβασάκι του Τόκιο.

Ο δράστης, αμέσως μετά την επίθεση που πραγματοποίησε, επιχείρησε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Ένας άνδρας τους μαχαίρωσε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος του Καβασάκι, ο Ντάι Νάγκασε.

«Δεχθήκαμε κλήση για βοήθεια στις 07:44 το πρωί, σύμφωνα με την οποία τέσσερις μαθητές πρωτοβάθμιου σχολείου μαχαιρώθηκαν» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ