ΚΟΣΜΟΣ

Ταύρος πήρε την εκδίκησή του και κάρφωσε ταυρομάχο στα οπίσθια

Ταύρος πήρε την εκδίκησή του και κάρφωσε ταυρομάχο στα οπίσθια
EPA

Ένας νέος ταυρομάχος τραυματίστηκε σοβαρά στα οπίσθια από έναν ταύρο, στο φεστιβάλ του Σαν Ισίντρο, στο Λας Βέντας της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.    

Το Σάββατο, ο Γάλλος ταυρομάχος Χουάν Λιλ, 26 ετών, μπήκε για πρώτη φορά στην αρένα και λίγο αργότερα έκοψε το αυτί του πρώτου ταύρου, χαιρετώντας το πλήθος.

Ο τραυματισμένος ταύρος πλησίασε τον 26χρονο και του επιτέθηκε πισώπλατα καρφώνοντάς τον με τα κέρατά του στα οπίσθια. Ο ταυρομάχος πετάχτηκε στον αέρα σφαδάζοντας από τους πόνους, ωστόσο σηκώθηκε, συνέχισε με τη μονομαχία του και περπάτησε στο ιατρείο μόλις τελείωσε τον αγώνα.

Ο Χουάν Λιλ μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί που ανέλαβαν τον 26χροονο δήλωσαν ότι υπέστη πληγή 25 εκατοστών.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα και να σκοτώσει τον ταύρο αργότερα, δεδομένου ότι ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε ούτε να σηκωθεί ούτε να περπατήσει», δήλωσε ο χειρούργος που ανέλαβε το περιστατικό.

Οι εικόνες με τον ματωμένο ταυρομάχο έγιναν αμέσως viral, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο και τη δημόσια συζήτηση για τον βασανισμό των ταύρων στις «παραδοσιακές» ταυρομαχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ