Ο Ραούλ Μπράβο στη φυλακή για τα στημένα στην Ισπανία
Πηγή: EUROKINISSI

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο του κυκλώματος των στημένων αγώνων στην Ισπανία - Αρνήθηκε να καταθέσει ο Ραούλ Μπράβο - Ζητήθηκε η προφυλάκισή του!

Οι εμπλεκόμενοι για το μέγα-σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Ισπανία, μεταξύ αυτών και ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού, Ραούλ Μπράβο, πέρασαν την Πέμπτη την πόρτα του δικαστικού μεγάρου της Μαδρίτης.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο δικαστήριο με αυτοκίνητα της αστυνομίας, ώστε να αποφευχθούν τα ΜΜΕ. Τέσσερις εκ των συλληφθέντων, ανάμεσά τους και ο Μπράβο, παρέμειναν υπό κράτηση τις προηγούμενες ημέρες.

Όλοι τους συνελήφθησαν για στημένους αγώνες στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Ραούλ Μπράβο φέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι Μπόρχα Φερνάντες της Βαγιαδολίδ, Κάρλος Αράνδα, πρώην παίκτης πολλών ομάδων της Primera, Σαμού Σάιθ της Χετάφε και Ινίγκο Λοπεθ της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Επίσης, συνελήφθη και ο πρόεδρος της Ουέσκα, Αγκουστίν Λασαόσα. Οι κρατούμενοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Παρόλα αυτά, ο Ραούλ Μπράβο κατά τη διαδικασία αρνήθηκε να καταθέσει, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον πρώην άσο της Βέροιας Κάρλος Αράντα. Και για τους δύο προτάθηκε προφυλάκιση, καθώς και να οριστεί εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ για τους δύο παίκτεςπου θεωρούνται ως εγκέφαλοι της οργάνωσης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι άλλοι εμπλεκόμενοι παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Ινίγο Λόπεθ, ο οποίος πέρασε από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14. Ορίστηκε για αυτόν εγγύηση 75.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, για τον πρόεδρο της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόσα και τον παίκτη της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεθ ορίστηκε εγγύηση 50.000 ευρώ, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζονται κάθε πρώτη και 15η του μήνα στις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε επίσης