ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην ιστορία: Έσφαξε και μαγείρεψε στα παιδιά τους το σύζυγό της

Το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην ιστορία: Έσφαξε και μαγείρεψε στα παιδιά τους το σύζυγό της
Youtube/Screengrab

Σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη προκαλεί, ακόμα και 19 χρόνια μετά, το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην Ιστορία της Αυστραλίας.

Η Katherine Knight, γνωστή και ως «Cannibal Kathy» ή «Australia's Hannibal Lecter» δολοφόνησε το σύντροφό της, John Price, κατακρεουργώντας τον με 37 μαχαιριές, ενώ αφού αφαίρεσε το δέρμα του -το οποίο αργότερα κρέμασε όπως συνηθίζουν να κάνουν στα κρεοπωλεία- τον μαγείρεψε για να τον φάνε τα παιδιά της.

Να σημειωθεί πως η Katherine Knight, 44 ετών τότε, είχε τέσσερα παιδιά.

Ένα καλά μελετημένο σχέδιο

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, η Knight σχεδίαζε τη δολοφονία του συντρόφου της για μέρες.

Καθώς ο John κοιμόταν, αφού πρώτα είχαν κάνει σεξ, η Katherine άρχισε να τον μαχαιρώνει ασταμάτητα.

Σύμφωνα με τη νεκροψία, φαίνεται ότι ο άνδρας ξύπνησε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και επιχείρησε να ξεφύγει. Κατάφερε μάλιστα να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω, όμως τότε, είτε επέστρεψε για αδιευκρίνιστο λόγο, είτε τον τράβηξε μέσα η σύντροφός του.

Στη συνέχεια και αφού ξεψύχησε, η 44χρονη… έγδαρε το πτώμα του με τεχνική την οποία είχε μάθει στο σφαγείο όπου εργαζόταν. Ακολούθως κρέμασε το δέρμα του και μαγείρεψε το κεφάλι του.

Αφού το «γεύμα» της ήταν έτοιμο, το χώρισε σε μερίδες και τοποθέτησε τα πιάτα στο τραπέζι, έχοντας δίπλα από το καθένα καρτελάκι με τα ονόματα των παιδιών της.

Η δολοφόνος επιθυμούσε να ταΐσει τα παιδιά, τα οποία εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στο σπίτι συγγενή τους, με το κρέας του πατέρα τους.

Σύμφωνα με την ίδια, ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή «βίασε την κόρη της». Ωστόσο, η κατηγορία αυτή διαψεύστηκε λίγο καιρό μετά.

Το επόμενο πρωί, όταν οι συνάδελφοι του Price πρόσεξαν ότι δεν είχε πάει στη δουλειά του, το ανέφεραν στο αφεντικό τους και εκείνος κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο «σπίτι του τρόμου» αντίκρισαν κάτι που για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, αποτελούσε «το χειρότερο φονικό που είχαν δει ποτέ».

Αρχικά βρήκαν την Katherine, στο πάτωμα «σε κώμα». Έπειτα, προχώρησαν στην κουζίνα όπου είδαν μια κατσαρόλα, στην οποίαεπέπλεε το κεφάλι του John Price.

Ευτυχώς οι Αρχές έφτασαν στο σημείο, πριν επιστρέψουν τα παιδιά από το σχολείο.

Και ένα βίαιο παρελθόν

Λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, ο Price είχε βγάλει περιοριστικά μέτρα εξαιτίας «πολλών επιθέσεων» εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης μίας κατά την οποία η σύντροφός του τον είχε μαχαιρώσει στο στήθος επειδή εκείνος δεν ήθελε να παντρευτούν, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του news.com.au.

Λίγες ώρες επίσης πριν από τη φρικιαστική δολοφονία του, είχε εκμυστηρευτεί στους συναδέλφους του ότι εάν την επόμενη μέρα δεν εμφανιστεί στη δουλειά θα είναι επειδή θα τον έχει σκοτώσει η συγκάτοικος και σύντροφός του

Παρά το γεγονός πως οι φίλοι του στη δουλειά τον παρακάλεσαν να μην πάει σπίτι, εκείνος υποστήριξε πως αν δεν εμφανιστεί, η Kathy θα έκανε κακό στα παιδιά τους. Τελικά, όταν έφτασε, τού είπε πως τα είχε στείλει σε ένα συγγενή της.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η δολοφόνος ήταν βίαιη με πολλές σχέσεις της.

Η Katherine Knight έγινε η πρώτη Αυστραλή που καταδικάστηκε ποτέ σε ισόβια ποινή κάθειρξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ