ΚΟΣΜΟΣ

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Αρκετά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, για την επίδοση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο της ρηματικής διακοίνωσης.

Με την εν λόγω διακοίνωση η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ρηματική διακοίνωση στο γερμανικό ΥΠΕΞ για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις

Βild: Οι Έλληνες θέλουν από εμάς 377 δισ. ευρώ!

Η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί ένα ποσόν ύψους δισεκατομμυρίων από τη Γερμανία! Ο Έλληνας πρεσβευτής επέδωσε σχετική ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση. Το ύψος ανέρχεται σε 376 δισ. ευρώ, εκτός τούτου η Αθήνα ζητά την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών!

DW: Πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις: H Αθήνα το εννοεί σοβαρά

Η Ελλάδα ζήτησε επίσημα από τη Γερμανία να διαπραγματευτεί το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων για καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάλογη ρηματική διακοίνωση εστάλη στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Focus: Η Ελλάδα απαιτεί τώρα δισεκατομμύρια από τη Γερμανία

Η Ελλάδα με τη λεγόμενη διπλωματική ρηματική ζήτησε διαπραγματεύσεις για αποζημιώσεις λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τη Γερμανία κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη.

Deutschlandfunk (DLF): Ρηματική διακοίνωση

Η Ελλάδα ζητά πλέον και επισήμως από τη Γερμανία διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις

ARD: Για ζημιές από παγκόσμιους πολέμους η Αθήνα θέλει αποζημιώσεις από το Βερολίνο

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευτεί την καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τις καταστροφές των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Τη λήξη της βοήθειας από την ΕΕ ο κ. Τσίπρας τη θεωρεί ως ένα καλό χρονικό σημείο για τις απαιτήσεις αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ