ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση του ISIS στην Γκίζα της Αιγύπτου

Νέα επίθεση του ISIS στην Γκίζα της Αιγύπτου
Μέλος των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας φρουρεί ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο της Χουργκάντα REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν στρατιώτη σήμερα ενώ ήταν στο αυτοκίνητο τους, στην περιοχή της Γκίζας, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου. 

 

Οι ένοπλοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο διοικητής της Τροχαίας, σκοτώνοντας τον ίδιο και τον οδηγό.

"Αμέσως μετά την επίθεση, δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονται στην περιοχή της Muneeb προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα ισλαμικού φανατισμού εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που ξεκίνησε από τις απομακρυσμένες περιοχές του Σινά, αλλά όλο και περισσότερο εξαπλώνεται κοντά στην πρωτεύουσα και σε τους στόχους που θεωρούνταν προηγουμένως ασφαλείς, όπως τα τουριστικά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την Παρασκευή, δύο ένοπλοι δράστες επιτέθηκαν σε ξενοδοεχείο στο θέρετρο της Αιγύπτου Χουργκάντα, τραυματίζοντας τρεις ξένους τουρίστες. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε πει ότι ένας από τους επιτιθέμενους ήταν ένας φοιτητής από την Γκίζα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ