ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Κηδεύονται τα δύο πρώτα θύματα του «Ορέστη»

Serial killer στην Κύπρο: Κηδεύονται τα δύο πρώτα θύματα του «Ορέστη»
AP Photo/Petros Karadjias

Οι κηδείες δύο εκ των θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου γυναικών στην Κύπρο, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία, θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη, στο Αρεδιού.

Μητέρα και κόρη είχαν εξαφανιστεί από την οικία τους στη Λευκωσία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η σορός της Λίβια Μπουνέα βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου, ενώ η σορός της μικρής Έλενα-Ναταλία μία εβδομάδα αργότερα -επίσης σε βαλίτσα- στην Κόκκινη Λίμνη.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Offsite, συνεχίζονται οι έρευνες με κάμερες της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ, σε στόχους που σηματοδοτήθηκαν στη λίμνη Μεμί στο Μιτσερό, για την ανεύρεση της 6χρονης Σιέρα, ενός εκ των θυμάτων του 35χρονου Νίκου Μεταξά.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως από αύριο Δευτέρα, στις έρευνες θα συνδράμει με την κάμερα της και η ιδιωτική εταιρεία Brasal Marine Services Cy, η οποία συμμετείχε και στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη.

Την περασμένη Τρίτη, 4 Ιουνίου, δύτης της εταιρείας ανέσυρε την τρίτη βαλίτσα στην οποία βρισκόταν ανθρώπινο πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης, που πιστεύεται πως ανήκει σε ένα από τα θύματα του 35χρονου, την Μαρικάρ Βαλτέζ από τις Φιλιππίνες.

Η Αστυνομία, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της, Στέλιος Στυλιανού, βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων μετά τη νεκροτομή που έγινε στη σορό.

Την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης του 35χρονου, το οποίο είχε ανανεωθεί την περασμένη Πέμπτη για άλλες οκτώ ημέρες.

«Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πώς προχωρούμε. Θα αξιολογηθούν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσουμε την Παρασκευή», σημείωσε ο κ. Στυλιανού, δηλαδή αν θα ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου ή αν η Αστυνομία θα προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο με σκοπό αυτή να παραπεμφθεί για απευθείας εκδίκαση από το Κακουργιοδικείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ