ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξενοδοχείο στο Μίσιγκαν προσφέρει δωρεάν διαμονή σε γυναίκες που θα κάνουν άμβλωση

ΗΠΑ: Ξενοδοχείο στο Μίσιγκαν προσφέρει δωρεάν διαμονή σε γυναίκες που θα κάνουν άμβλωση
CNNi/The Yale Hotel

Τους τελευταίους μήνες, διάφορες πολιτείες της Αμερικής υιοθετούν νόμους με στόχο την απαγόρευση της άμβλωσης.

Μία διευθύντρια ξενοδοχείου στο Μίσιγκαν αποφάσισε να δράσει με τον δικό της τρόπο. Η Shelley O'Brien προσφέρει δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο της, σε όλες αυτές τις γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

«Αγαπημένες μου αδερφές σε Αλαμπάμα, Οχάιο, Τζόρτζια, Αρκάνσας, Μιζούρι και σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία προσπαθεί να εφαρμόσει παρόμοια νομοθεσία. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα όσον αφορά τον τρόπο που σας συμπεριφέρονται στις πολιτείες που μένετε, αλλά αν μπορέσετε να έρθετε στο Μίσιγκαν, εμείς θα σας υποστηρίξουμε και θα σας παρέχουμε διαμονή καθώς και μεταφορά στο ραντεβού σας» γράφει η διευθύντρια του ξενοδοχείου στην επίσημη σελίδα του Yale Hotel.

Η μητέρα τριών καθώς και γιαγιά επτά παιδιών, δήλωσε πως ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να κάνει κάτι για να βοηθήσει.

«Οι γυναίκες πρέπει να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους. Αν δεν τον έχουμε, τότε δεν ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο» δήλωσε στο CNNi η O'Brien.

Παρά το γεγονός πως η ανάρτηση στο Facebook έχει μεγάλη ανταπόκριση και θετικά σχόλια, η Shelley δηλώνει ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια κράτηση. Ωστόσο εκείνη έχει έτοιμα δωμάτια για όποια γυναίκα το χρειαστεί.

A Michigan hotel is offering free accommodations for anyone traveling for an abortion
By Harmeet Kaur, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ