ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική κατάληξη: Από δασκάλα, έγινε ληστής για να αγοράζει ναρκωτικά

Δραματική κατάληξη: Από δασκάλα, έγινε ληστής για να αγοράζει ναρκωτικά
Men media/ police mugshot

Η 36χρονη Elenor Proctor από το Γιορκσάιρ της Βρετανίας φαινόταν να τα έχει όλα: μια μακροχρόνια σχέση, δύο πανέμορφες κόρες και μια επιτυχημένη επιχείρηση στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η πρώην εκπαιδευτικός ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά τα τελευταία 15 χρόνια, κάτι που τελικά οδήγησε στο να τελειώσει η σχέση της πέρυσι και εκείνη να χάσει τα πάντα.

Έκτοτε, η ζωή της πήρε την κατιούσα και η κατάστασή της ξέφυγε: μέσα στους επόμενους μήνες αφότου χώρισε, η Elenor έμπλεξε με τον 34χρονο καταδικασθέντα για ληστεία και τοξικομανή, εθισμένο στην ηρωίνη Patrick Nicholson και ξεκίνησε να διαπράττει ληστείες και η ίδια, προκειμένου να μπορεί να αγοράζει ναρκωτικά για τον εθισμό της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Elenor καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Ο δικαστής, απαγγέλοντάς της την ποινή, της είπε:

«Για σένα, αυτή είναι μια θεαματική, αλλά κατά τα άλλα αναπόφευκτη, πτώση από τη ζωή που είχες κάποτε, με μια αξιοπρεπή δουλειά και οικογένεια, καταλήγοντας άστεγη στους δρόμους και τώρα αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης».

Η Elenor από την πλευρά της, η οποία παραδέχτηκε την ενοχή της για τις ληστείες, είπε στον δικαστή: «Δεν είμαι εγώ αυτή. Δεν είμαι ληστής. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια βδομάδα. Απλά βγήκα εκτός ελέγχου».

addict 2

Πηγή: Men media/ police mugshot

Εκείνη και ο Patrick στόχευαν κυρίως ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, τον περασμένο Μάρτιο. Ο Patrick, ο οποίος παραδέχτηκε επίσης την ενοχή του, καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση.

Η Proctor, απόφοιτη πανεπιστημίου, υπήρξε δασκάλα και επιθεωρήτρια και στην πορεία ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση, ως σύμβουλος σε δημοτικά σχολεία, τα οποία προετοίμαζε για τις επιθεωρήσεις. Οι εικόνες του τότε και του τώρα, δείχνουν την μεταμόρφωσή της από μια εργαζόμενη μητέρα της μεσαίας τάξης, σε εγκληματία τοξικομανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ