ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Τουρκία: Νεκροί μετανάστες σε βύθιση λέμβου

Τραγωδία στην Τουρκία: Νεκροί μετανάστες σε βύθιση λέμβου
Φωτογραφία Αρχείου Irish Defence Forces via AP

Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της βύθισης της μικρής λέμβου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας.

Το πλοιάριο βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπόντρουμ. Το λιμενικό διέσωσε 31 από τους επιβαίνοντες, οι εθνικότητες των οποίων δεν ανακοινώθηκαν.

Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβατών της λέμβου, η οποία ναυάγησε στα ανοικτά της ακτής της περιφέρειας του Μπόντρουμ στην επαρχία Μούγλων, μετέδωσε το Ανατολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν με δύο σκάφη, μια ομάδα δυτών και ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής, επέτρεψαν την ανεύρεση των πτωμάτων οκτώ ανθρώπων από το σκάφος, το οποίο μετέφερε συνολικά 40 μετανάστες.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της της η ακτοφυλακή είχε αναφέρει πως καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθούν εννέα αγνοούμενοι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στη λέμβο.

Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες –κυρίως από τη Συρία– είναι μια σημαντική χώρα τράνζιτ για τους ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη προκειμένου να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Τουλάχιστον 555 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ