ΚΟΣΜΟΣ

Νόμιζε ότι θα πήγαινε στη δουλειά και έζησε τον απόλυτο εφιάλτη - Την έσωσε το... Facebook

Νόμιζε ότι θα πήγαινε στη δουλειά και έζησε τον απόλυτο εφιάλτη - Την έσωσε το... Facebook
Youtube/Screengrab

Τον απόλυτο «εφιάλτη» έζησε 26χρονη στην Αυστραλία, όταν ένας άνδρας την κλείδωσε στο στάβλο του, την έδεσε και τη βίαζε επί δύο ημέρες. Πώς κατάφερε να σωθεί χάρη στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η Davine Arckens έψαχνε για εργασία στο Διαδίκτυο, όταν σε γνωστό ιστότοπο, είδε μια αγγελία για δουλειά μερικής απασχόλησης. Άμεσα έλαβε απάντηση από τον 54χρονο Gene Bristow, ο οποίος προσέφερε δουλειά σε στάβλο γουρουνιών.

Ο «εργοδότης» πήγε να την πάρει από τον σταθμό του τρένου και μετά από δύο ώρες ταξιδιού, έφτασαν στη φάρμα του τρόμου. Εκεί την ανάγκασε να ξαπλώσει, με τη δικαιολογία πως ήθελε να την ελέγξει για σημάδια από βελόνες καθώς «δεν ήθελε να προσλάβει ξανά κάποιον εθισμένο σε ουσίες».

Μετά από μία μικρή πάλη, ο δράστης την απείλησε με ένα ψεύτικο όπλο, πράγμα που ανάγκασε την Davine να σταματήσει να αντιστέκεται.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος της έδεσε χέρια και πόδια, την κακοποίησε σεξουαλικά και της είπε ότι θα παραμείνει γυμνή. Την προειδοποίησε μάλιστα πως εάν επιχειρήσει να ξεφύγει θα τη σκοτώσει, ενώ της πήρε το κινητό της τηλέφωνο. Ωστόσο, ξέχασε να πάρει τον ταξιδιωτικό της σάκο, στον οποίο η 26χρονη είχε το φορητό υπολογιστή της.

Έτσι, η θαρραλέα γυναίκα, όταν ο δράστης έφυγε από το χώρο, κατάφερε να κόψει τις αλυσίδες με κάποια εργαλεία που βρήκε εκεί και να ανοίξει τον υπολογιστή της.

Χωρίς να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, συνδέθηκε στο ίντερνετ μέσω ασύρματης σύνδεσης και έστειλε μηνύματα στο Facebook σε οικογένεια, φίλους και αστυνομία, ζητώντας βοήθεια.

Συγκεκριμένα σε φίλο της που ταξιδεύουν μαζί είπε: «Σίγουρα χρησιμοποιήσαμε δύο φέρι μποτ. Δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Σε παρακαλώ κάλεσε την αστυνομία».

Λίγο μετά, ξανά μέσω μηνυμάτων στο Facebook, ενημέρωσε τις Αρχές για το χρώμα αυτοκινήτου του δράστη καθώς και για την τοποθεσία που συναντήθηκαν πριν πάνε στο στάβλο.

Ευτυχώς, πρόλαβε να δέσει ξανά τις αλυσίδες, ώστε να μην υποπτευθεί κάτι ο Bristow.

Την επόμενη μέρα, η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο και ο εφιάλτης της Davine Arckens έλαβε τέλος.

Ο Gene Bristow κρίθηκε ένοχος για απαγωγή, βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα βιασμού.

Πρόσφατα η Arckens μίλησε μάλιστα για τα βασανιστήρια που βίωσε στην εκπομπή «60 Minutes»:

«Πίστευα ότι όλα θα τελείωναν. Σταμάτησα να αντιστέκομαι επειδή νόμιζα πως θα με πυροβολούσε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ