ΚΟΣΜΟΣ

Κάνσας: Μαχαίρι 10 εκατοστών καρφώθηκε στο πρόσωπο 15χρονου

Κάνσας: Μαχαίρι 10 εκατοστών καρφώθηκε στο πρόσωπο 15χρονου

Ο 15χρονος Eli Gregg έπαιζε έξω από το σπίτι του με τα αδέρφια του και μερικούς φίλους τους, όταν ξαφνικά εντόπισαν ένα μαχαίρι, το οποίο λίγο αργότερα καρφώθηκε στο πρόσωπό του.

Αμέσως πήγε προς τη μητέρα του και χωρίς να πει λέξη, εκείνη προσπάθησε να φανεί ψύχραιμη και κάλεσε βοήθεια. Λίγα λεπτά μετά, ο έφηβος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κάνσας.

«Δεν ανήκε στην οικογένεια. Φαίνεται πως το βρήκαν στο γρασίδι. Εγώ πιστεύω ότι ο Eli ήθελε να το απομακρύνει από τα μικρότερα παιδιά για να τα προστατεύσει και τότε έπεσε πάνω στο χέρι ενός άλλου παιδιού που το κρατούσε» αναφέρει ο χειρουργός που ανέλαβε τη δύσκολη επέμβαση.

Ο έφηβος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα» και αφού κατάφερε να πάει στην κουζίνα όπου βρισκόταν η μητέρα του, εκείνη αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο.

Αφού έφτασε στο νοσοκομείο, το περιστατικό ανέλαβε ο ίδιος γιατρός που τον περασμένο χρόνο χειρούργησε έναν 10χρονο αγόρι από το Μιζούρι των ΗΠΑ, του οποίου μία σούβλα είχε διαπεράσει το κρανίο του, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNNi.

«Πάμε πάλι» σκέφτηκε ο δρ. Koji Ebersole όταν αντίκρισε τον Eli Gregg με το μαχαίρι 10 εκατοστών καρφωμένο στο πρόσωπό του.

Ο χειρουργός υποστηρίζει πως χάριν της περίπτωσης του 10χρονου από το Μιζούρι, αυτή τη φορά ήξερε καλύτερα πώς να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

«Τότε που ήρθε σε εμάς ο Xavier (σ.σ. ο 10χρονος με τη σούβλα), το νοσοκομείο μας δεν είχε δεχθεί κανένα παρόμοιο περιστατικό».

Η επέμβαση ήθελε μεγάλη προσοχή, καθώς μία τομή θα οδηγούσε σε μαζική αιμορραγία, οπότε οι γιατροί χρησιμοποίησαν μπαλόνι και καθετήρες προκειμένου να ελέγξουν την κυκλοφορία του αίματος και να προχωρήσουν στην αφαίρεση του μαχαιριού από το πρόσωπο του.

«Θα μπορούσε να είναι το τέλος μου» δήλωσε ο μικρός όταν άρχισε να συνέρχεται από την πολύωρη επέμβαση, ενώ τόνισε πως χαίρεται ιδιαιτέρως που ήταν εκεί η μητέρα του, αντέδρασε όπως έπρεπε και του στάθηκε.

Ευτυχώς, ο 15χρονος δεν έπαθε καμία ζημία στον εγκέφαλο, την όρασή του ή την κίνηση των ματιών του.

«Πραγματικά, έχει μόνο μία μικρή γραμμή τομής στο δεξί του μάγουλο. Κανείς δεν θα καταλάβει όσα πέρασε αν τη δει» δήλωσε ο δρ. Koji Ebersole.

Teen survives 10-inch knife lodged in face: 'It could have been the end of me'
By Jacqueline Howard, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ