ΚΟΣΜΟΣ

Αισιοδοξία Αναστασιάδη ότι η Ε.Ε. θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία

Αισιοδοξία Αναστασιάδη ότι η Ε.Ε. θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία
(AP Photo/Petros Karadjias)

Αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία απ’ ό,τι σήμερα εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω ότι μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της Ε.Ε.» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς για την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην Ελλάδα την Κυριακή, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κρίθηκε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης πως έπρεπε να υπάρξει η μελέτη όλων εκείνων των απαραίτητων διαβημάτων που έπρεπε να γίνουν.

«Ενημερώθηκα, υπήρξε μια μεταξύ μας συνεννόηση ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν και γίνονται» ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.

Σε ερώτηση εάν η Κύπρος θα ασκήσει βέτο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ικανοποιητικά, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε να επιτραπεί «να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Δεν είναι με δηλώσεις ανάλογες με την τουρκική ρητορική που επιτυγχάνεις εκείνο που επιδιώκεις», υπογράμμισε.

Σε παρατήρηση ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε «πότε δεν ήταν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ