ΚΟΣΜΟΣ

Ένα μαύρο μαντήλι «τύλιξε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Ξεκαρδιστικές αντιδράσεις

Ένα μαύρο μαντήλι «τύλιξε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Ξεκαρδιστικές αντιδράσεις
AP Photo

Ένα μαύρο μαντήλι… προσγειώθηκε στο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ την ώρα που κατέβαινε τα σκαλιά στο Royal Ascot.

Το «επίμαχο» μαντήλι ανήκει στον Ιάπωνα τραγουδιστή Γιοσίκι Χαγιάσι, ο οποίος ταράχτηκε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Βέβαια, λίγο παραπάνω εξεπλάγη η ηθοποιός Τζίλιαν Άντερσον, η έκφραση της οποίας -δικαίως- κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

AP 19174726069857

Η βασίλισσα από την άλλη, έμεινε εντελώς ατάραχη και συνέχισε να χαμογελάει και να χαιρετάει σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα!

Το Royal Ascot ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου και δεν απογοήτευσε. Ήταν όλα όπως έπρεπε: Η Ελισάβετ παρούσα, τα καπέλα πραγματικά εξωφρενικά, η Κέιτ Μίντλετον απαστράπτουσα και η Μέγκαν Μαρκλ απούσα. Τι άλλο να ζητήσει κανεις;

Οι ιπποδρομίες στο Royal Ascot είναι το κατ’ εξοχή μέρος για όσους αγαπούν να κυνηγάνε από πίσω τις πάσης φύσεως διασημότητες. Ιδιαίτερα τις γαλαζοαίματες. Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Ρίτα Χάιγουορθ και η Σοφία Λόρεν ταξίδεψαν στο Berkshire της Αγγλίας για τις ιπποδρομίες και τα τελευταία χρόνια η Έλεν Μίρεν και ο Έντι Ρεντμέιν έκαναν το ίδιο.

Όμως, από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός, πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, η βασιλική οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης. Το Ascot είναι το μέρος στο οποίο οι γαλαζοαίματοι συγκεντρώνονται για να δουν ο ένας τον άλλον, αλλά και τα καπέλα τους.

AP 710620077


Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος στο Ascot το 1971 - Πηγή: AP Photo

Τα πάντα εδώ συμβαίνουν με στρατιωτική ακρίβεια. Στις 2 μ.μ. ακριβώς, κάθε μια από τις πέντε μέρες που διαρκεί το event, οι βασιλείς κατεβαίνουν στο τερέν με άμαξες και κάνουν το γύρο ώστε να τους δουν όλοι. Η παράδοση της βασιλικής πομπής ξεκίνησε το 1825, από το βασιλιά Γιώργο τον 4ο. Το Ascot είναι η καλύτερη -και μάλλον η μοναδική- ευκαιρία που έχει κάποιος να δει όλη τη βασιλική οικογένεια από κοντά, πολύ κοντύτερα από εκείνα τα μακρινά πλάνα όταν βγαίνουν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

Πιο χαρούμενη απ’ όλους δείχνει να είναι η ίδια η Ελισάβετ. Χρόνο με το χρόνο, οι φωτογράφοι έχουν καταγράψει τον ενθουσιασμό της καθώς τα άλογα διασχίζουν τη γραμμή - ειδικά όταν έχει ποντάρει η ίδια στο νικητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ