ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ξυλοκόπησαν και ξύρισαν τα κεφάλια μητέρας και κόρης επειδή αντιστάθηκαν σε βιαστές

Ινδία: Ξυλοκόπησαν και ξύρισαν τα κεφάλια μητέρας και κόρης επειδή αντιστάθηκαν σε βιαστές
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Rajesh Kumar Singh

Ξύρισαν τα κεφάλια τους, τις ξυλοκόπησαν και τις διαπόμπευσαν -και όλα αυτά επειδή αντιστάθηκαν σε απόπειρα βιασμού από ομάδα ανδρών. Ο λόγος για μια μητέρα και κόρη από το Μπιχάρ της Ινδίας, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με επτά άνδρες που εισέβαλαν μέσα στο σπίτι τους.

 

Τα στοιχεία όσον αφορά την σεξουαλική βία που ασκείται στις γυναίκες στην Ινδία, ιδιαίτερα στις αγροτικές της ζώνες, στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος των 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων της, είναι απογοητευτικά.

Επτά άνδρες, ένας από τους οποίους ήταν αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, μπήκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της γυναίκας σ' αυτό το χωριό Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, με πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη κόρη της, διευκρίνισε η αστυνομία.

Όταν το κορίτσι και η μητέρα του αντιστάθηκαν, δέχθηκαν επίθεση και ο αξιωματούχος τις οδήγησε στη συνέχεια σε έναν κουρέα για να τους ξυρίσει το κεφάλι, σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας στην αστυνομία.

«Προς το παρόν έχουν συλληφθεί έξι από τους υπόπτους στην υπόθεση αυτή. Η αστυνομία διεξάγει επιχειρήσεις για την σύλληψη και των υπολοίπων, οι οποίοι διαφεύγουν μετά το γεγονός», δήλωσε ο αστυνομικός Σαντζάι Κουμάρ.

Ο αξιωματούχος του χωριού και ο κουρέας βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων. Η υπόθεση αυτή προσέλκυσε την προσοχή των ινδικών μέσων ενημέρωσης και έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Μπιχάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ