ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων και επέζησε για 45 ημέρες γλείφοντας τα βράχια

Σκύλος έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων και επέζησε για 45 ημέρες γλείφοντας τα βράχια
Facebook/amber.whiting1

«Λύγισε» το Διαδίκτυο η ιστορία του Shadow, ενός σκύλου 18 μηνών και ράτσας σαρπέι, στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας.

Έπεσε από γκρεμό 200 μέτρων και κατάφερε να επιζήσει έχοντας σπάσει ένα από τα μπροστινά του πόδια. Για 45 ολόκληρες ημέρες από την στιγμή που η ιδιοκτήτριά του έχασε τα ίχνη του, ο Shadow επιδόθηκε σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης παρά τη απουσία τροφής και νερού.

Ο 18 μηνών Shadow («Σκιά») βρισκόταν στην απομακρυσμένη περιοχή και διάσημη για τις απότομες πλαγιές της, Eype, μαζί με την νεαρή ιδιοκτήτριά του Άμπερ Γουίτινγκ, όταν η τελευταία έχασε τα ίχνη του στις 9 Μαΐου.

Η Γουίτινγκ κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να βρεθεί ο σκύλος, έχοντας την βοήθεια φίλων και περαστικών, ωστόσο δεν κατόρθωσε να βρει τον Shadow, με αποτέλεσμα τρεις μέρες αργότερα να φύγει από την περιοχή και να επιστρέψει σπίτι της.

Η Γουίτινγκ νόμιζε πως πιθανότατα το σκυλί είχε κατευθυνθεί προς το παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, θεωρώντας παράλληλα απίθανο το ενδεχόμενο o Shadow να έπεσε από αυτό το ύψος και να επιβίωσε.

Ο σκύλος για σχεδόν 45 μέρες κατάφερε να επιβιώσει καταναλώνοντας βρύα και λειχήνες που υπήρχαν σε αφθονία στα βράχια της ακτής, ενώ η υγρασία από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή. Ένα ζευγάρι παραθεριστών που έκαναν κανό στην περιοχή, εντόπισαν τον εξουθενωμένο Shadow κι αφού έφτασαν στο σημείο, τον διέσωσαν, πριν επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές για να αναφέρουν το περιστατικό.

Λίγο αργότερα, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν η απογοητευμένη Άμπερ Γουίτινγκ αντίκρισε τον σκύλο της που θεωρούσε ότι έχει χαθεί οριστικά, με την ίδια να επισημαίνει πως δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει ότι θα τον ξαναέβλεπε ζωντανό μπροστά της.

Πλέον ο Shadow ετοιμάζεται για δύο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κίνησή του, με την νεαρή ιδιοκτήτριά του να διοργανώνει πάρτι υποδοχής, καλώντας φίλους και γνωστούς να συμβάλουν οικονομικά για να επανέλθει πλήρως η υγεία του μετά από αυτήν την μοναδική περιπέτεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ