ΚΟΣΜΟΣ

«Προκλητικές και αντιεπαγγελματικές» μανούβρες από αμερικανικό αεροπλανοφόρο

«Προκλητικές και αντιεπαγγελματικές» μανούβρες από αμερικανικό αεροπλανοφόρο
EPA

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, Χάρι Τρούμαν, ενήργησε «προκλητικά και αντιεπαγγελματικά» για 40 λεπτά, κάνοντας μανούβρες στον Περσικό Κόλπο μετά τη σύλληψη 10 αμερικανών ναυτών, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Ναύαρχο Αλί Φαντάβι.

Ξεχωριστά, ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, Ραμαζάν Σαρίφ, είπε ότι οι αμερικανοί ναύτες ανακρίνονται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim.

Ενώ πρόσθεσε, πως ό,τι λέγεται για την απελευθέρωση των αμερικανών ναυτών είναι εικασίες, χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την πληροφορία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τεχεράνη απαιτεί από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγνώμη για την παραβίαση των ιρανικών χωρικών υδάτων.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ιράν-Σαουδικής Αραβίας που ακολούθησε την εκτέλεση από τους σαουδάραβες ενός εξέχοντος σιίτη κληρικού, του Νιμρ Αλ-Νιμρ. Η σαουδαραβική πρεσβεία στην Τεχεράνη δέχτηκε εισβολή από εξοργισμένο πλήθος που έβαλε φωτιά, γεγονός που πυροδότησε την διακοπή των διπλωματικών σχέσων μεταξύ των δύο χωρών. Είναι γνωστό, πως τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, η Αμερική είναι σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας.

Απελευθερώνονται οι Αμερικανοί ναύτες από τις ιρανικές Αρχές

Αμερικανικά πλοία κατέλαβε το Ιράν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ