ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: H on air αντίδραση δημοσιογράφων τη στιγμή του σεισμού

Καλιφόρνια: H on air αντίδραση δημοσιογράφων τη στιγμή του σεισμού
YouTube Screenshot

Οι δημοσιογράφοι Σάρα Ντόντσεϊ και Χουάν Φερνάντες του τηλεοπτικού δικτύου KCAL9 TV βρίσκονταν σε ζωντανή μετάδοση τη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 7,1 Ρίχτερπου χτύπησε την Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής. 

Οι δύο παρουσιαστές, αντιλαμβανόμενοι τη σεισμική δόνηση, όπως ήταν αναμενόμενο ταράχτηκαν, ωστόσο κατάφεραν να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και διέκοψαν για διαφημίσεις, προκειμένου να προστατευθούν.

Μόλις ξεκίνησε η δόνηση, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να κοιτούν προς το ταβάνι, με την Ντόντσεϊ να ζητά συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να εξηγεί πως ελέγχουν μήπως υπάρχει κάτι από πάνω τους.

«Είναι ένας ισχυρός σεισμός» λέει στη συνέχεια η δημοσιογράφος, και απευθυνόμενη στον συνάδελφό της, συμπληρώνει:

«Νομίζω ότι πρέπει να μπούμε κάτω από γραφείο».

Mόλις μία μέρα πριν είχε προηγηθεί ένας προσεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο ισχυρότερος των τελευταίων περίπου 20 ετών.

Ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ, εκτός από τραυματίες, προκάλεσε υλικές ζημιές σε κτήρια και υποδομές, κατολισθήσεις αλλά και πλήθος πυρκαγιών.

«Έχουμε φωτιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματίες, έχουμε ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο καλύτερα δυνάμεθα» ανέφερε η δήμαρχος το Ριτζκρεστ, Πέγκυ Μπρίντεν στο Reuters.

Μετά το σεισμό, η Σάρα Ντόντσεϊ μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter σχολίασε ότι παραλίγο να σπάσει το χέρι του συναδέλφου της, ενώ εκείνος με τη σειρά του δήλωσε πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε, ήταν το κατά πόσο είναι ασφαλής η οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ