ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Επέζησε από το Τσερνόμπιλ, αυτοκτόνησε όταν είδε τη σειρά

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Επέζησε από το Τσερνόμπιλ, αυτοκτόνησε όταν είδε τη σειρά
IMDb

Ένας «ήρωας» που βοήθησε στον καθαρισμό του Τσερνόμπιλ, αυτοκτόνησε λίγο μετά την προβολή της πλέον πολυσυζητημένης σειράς του HBO.

Ο 61χρονος Nagashibay Zhusupov έπεσε από τον πέμπτο όροφο κτηρίου στην πόλη Ακτομπέ του Καζακστάν. Εκεί, ζούσε με τη γυναίκα και τα πέντε παιδιά τους σε ένα στενό δωμάτιο, αφού η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να του παραχωρήσει διαμέρισμα όπως είχε συμβεί με άλλους βετεράνους.

Σύμφωνα με την κόρη του θύματος, η τηλεοπτική σειρά «Chernobyl» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του πατέρα της. Ο Zhusupov έκλαιγε συνεχώς κατά την προβολή των επεισοδίων, τα οποία τον έκαναν να θυμηθεί όλη τη θυσία του, καθώς και την εγκατάλειψή του από τις Αρχές.

Μετά την καταστροφή, είχε αναγκαστεί να μετακομίσει σε ξενώνα με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους και έπειτα να μπει σε λίστα αναμονής μαζί με άλλους βετεράνους, ώστε το κράτος να του προσφέρει στέγη. Ωστόσο, η οικογένεια των επτά, περίμενε 10 χρόνια μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι είχε διαγραφεί από τη λίστα.

Ο Nagashibay Zhusupov ήταν από τους πρώτους που είχαν φθάσει στο σημείο για να καθαρίσουν. Στην τελευταία του συνέντευξη είχε τονίσει πως «κανείς δεν μας είχε ενημερώσει γιατί πήγαμε εκεί. Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν ως οδηγός φορτηγού».

Zhusupov


Πηγή: Twitter

Από την επαφή με τη ραδιενέργεια, κλονίστηκε η υγεία του. Σύμφωνα με τους φίλους του υπέφερε συχνά από πονοκεφάλους και ξαφνικές λιποθυμίες.

Ο Zhusupov έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας από το κράτος, η οποία έφτανε μόλις τα… 44 δολάρια την εβδομάδα.

«Ο μπαμπάς μου έλαβε κάποια βοήθεια από την κυβέρνηση, αλλά όχι με τον τρόπο που ήθελε» δήλωσε η κόρη του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Ο μπαμπάς είχε όνειρο να πάρει ένα διαμέρισμα από το κράτος όπως άλλοι εκκαθαριστές του Τσερνομπίλ που θυσίασαν την υγεία τους, αλλά το όνειρό του παρέμεινε ένα όνειρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ