ΚΟΣΜΟΣ

Συμβούλιο Αρχηγών στην Κύπρο ενόψει συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί

Συμβούλιο Αρχηγών στην Κύπρο ενόψει συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί
INTIME/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, στην Κύπρο το Συμβούλιο Αρχηγών, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη o κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ενόψει της επικείμενης συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί, στις 9 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε, στην οικία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Προδρόμου είπε πως «ο Πρόεδρος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί για να συζητήσουν ενόψει της συνάντησής του με τον κ. Ακιντζί».

Σημείωσε δε πως ο ΠτΔ προσέρχεται στη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη «με θετικό πνεύμα και την προσδοκία ότι σε μια ελεύθερη συζήτηση, άτυπη, θα μπορέσουν να διευκρινίσουν όλα όσα χρειάζονται για να ανοίξει ένας δρόμος για αυτό που ο ίδιος ο Πρόεδρος, εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την επανεκλογή του επιδιώκει διαρκώς, δηλαδή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ