Νεκρός στο κελί του εντοπίστηκε ο Τζέφρι Έπσταϊν
Αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης ο εκατομμυριούχος Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος βρισκόταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για τράφικινγκ ανηλίκων.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής από το σωφρονιστικό ίδρυμα και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.
O Αμερικανός χρηματιστής είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στο κελί του και τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί εάν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ή εάν δέχτηκε επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του.
O θάνατός του έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου δημοσιοποιήθηκαν έγγραφα που δείχνουν το μέγεθος της κακοποίησης που είχαν υποστεί νέες γυναίκες στα σπίτια του στο Παλμ Μπιτς, τη Νέα Υόρκη και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.
Στις 8 Ιουλίου απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά.
«Με βίασε όταν ήμουν 14»: Νέα καταγγελία κατά του Τζέφρι Έπσταϊν - Τι λέει το φερόμενο θύμα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, o χρηματιστής έφερνε ανήλικα κορίτσια -ορισμένα 14 ετών- στις κατοικίες του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς, τουλάχιστον ανάμεσα στο 2002 και το 2005, «για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, έπειτα από τις οποίες τους έδινε εκατοντάδες δολάρια μετρητά».
Η περιουσία του χρηματιστή υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Στις 18 Ιουλίου είχε απορριφθεί αίτημά του να απελευθερωθεί με εγγύηση.
Νεκρός άνδρας που έπεσε από τη σκεπή του σπιτιού του στο Αγρίνιο
18:19
ΟΗΕ: Τον φετινό Ιούνιο οι περισσότεροι θάνατοι αμάχων στην Ουκρανία μετά τον Απρίλιο του 2022
18:08
Τουλάχιστον δύο νεκροί από την φωτιά σε εργοτάξιο στις Βρυξέλλες: Αγνοούνται έξι άτομα
18:04
Marfin: Συγκατάθεση για έκδοσή της στην Ελλάδα έδωσε η 46χρονη
17:57