ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Μια συγγενής του φερόμενου δράστη της επίθεσης σε τέμενος βρέθηκε νεκρή

Νορβηγία: Μια συγγενής του φερόμενου δράστη της επίθεσης σε τέμενος βρέθηκε νεκρή
AP Photo/Fredrik Varfjell/NTB scanpix/file

Το πτώμα μιας γυναίκας η οποία ήταν συγγενής του φερόμενου δράστη μιας ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο (10/8) σε ένα τέμενος κοντά στο Όσλο, εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε ένα σπίτι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

«Θεωρούμε ότι είναι ένας ύποπτος θάνατος. Η νεκρή γυναίκα συνδεόταν με τον άνδρα που συνελήφθη νωρίτερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρούνε Σολντ σε συνέντευξη Τύπου. «Είχε οικογενειακούς δεσμούς» μαζί του, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός αξιωματικός Ρόαρ Χάνσεν ανέφερε ότι ένα άτομο βρέθηκε νεκρό σε ένα σπίτι κοντά στο Όσλο, μια ανακάλυψη που τόνισε ότι συνδέεται με την επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο. Ο φερόμενος δράστης είναι ένας «νεαρός λευκός άνδρας» που φέρεται να έδρασε μόνος του, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο περιστατικό.

Την ώρα της επίθεσης, μόλις τρεις άνθρωποι ήταν παρόντες στο τέμενος, καθώς προετοίμαζαν την μουσουλμανική εορτή Εΐντ αλ-φιτρ και στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν αύριο έως και 1.000 άνθρωποι, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του τεμένους.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ