Brexit: «Μπλόκο» στον Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να βάλει η Βουλή των Κοινοτήτων
Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει στο Brexit χωρίς συμφωνία, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph.
«Ένα πράγμα στο οποίο θα επιμείνω είναι ότι η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να έχει λόγο» στη διαδικασία αυτή, ξεκαθάρισε ο Μπέρκοου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Εδιμβούργο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Ο Μπέρκοου συμπλήρωσε ότι θα εναντιωθεί σε κάθε απόπειρα να παρακαμφθεί το κοινοβούλιο ή να ανασταλεί η λειτουργία του ώστε να εξασφαλιστεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προστίθεται στο δημοσίευμα της Telegraph.
Η εφημερίδα, που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών, σημειώνει πως η τοποθέτηση αυτή του Μπέρκοου αναγγέλλεται «συνταγματική μάχη» το φθινόπωρο.
Αγρότες: Άνοιξαν δρόμους, αποφασίζουν για εκπροσώπους - Συλλαλητήριο... χωρίς τρακτέρ στο Μαξίμου
22:50
Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός Ρομπ Γέτεν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας
22:37
Χειρουργήθηκε η 15χρονη μετά την πτώση σταυρού φαρμακείου στο κεφάλι της
22:28
Καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών στο Ιράν Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
22:19