ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Μακελειό στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών
AP Photo/Jake Bleiberg

Στους επτά ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος το Σάββατο στο δυτικό Τέξας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Όσον αφορά τους τραυματίες, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε δημοσιογράφους πως: «Έχουμε τουλάχιστον 21 τραυματίες».

Σύμφωνα με το CNNi, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα κοριτσάκι 17 μηνών, καθώς και τρεις αστυνομικοί. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο δράστης έπεσε νεκρός στον χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου, από πυρά αστυνομικών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι η αστυνομία πρόκειται να παραχωρήσει αργότερα μέσα στη μέρα συνέντευξη Τύπου για το συμβάν.

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, σκοτώθηκαν σε αυτήν την επίθεση που ξεκίνησε όταν η τροχαία σταμάτησε ένα όχημα για έλεγχο και τελείωσε όταν ο ένοπλος εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς στον χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου στην πόλη Οντέσα.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Ένας αυτόπτης μάρτυρας των πυροβολισμών στην Οντέσα κατέγραψε τον ένοπλο να πυροβολεί εναντίον αστυνομικών έξω από ένα θέατρο.

Ο Άλεξ Γουντς, που τράβηξε το βίντεο, μίλησε στο CNNi για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σημείο.

«Όταν φτάσαμε -περίπου πέντε λεπτά πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί- δεν είχα ιδέα ότι βρισκόταν εκεί ο ένοπλος» είπε ο Γουντς, και συνέχισε:

«Υπήρχαν μόνο αστυνομικοί παντού και αρκετοί άνθρωποι πίσω από το θέατρο, σε ένα χωράφι, που περπατούσαν. Μετά άρχισαν να ακούγονται οι πυροβολισμοί…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ