ΚΟΣΜΟΣ

Σε επιθέσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ καλεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα

Σε επιθέσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ καλεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα
Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Ayman al-Zawahiri δίπλα στον Οσάμα μπιν Λάντεν (Φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Courtesy of Al-Jazeera via APTN)

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Ayman al-Zawahiri κάλεσε τους Μουσουλμάνους σήμερα, ανημέρα της 18ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά αμερικανικών, ευρωπαϊκών, ισραηλινών και ρωσικών στόχων.

Σε βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του «SITE Intelligence Group», ο al-Zawahiri επέκρινε όσους τζιχαντιστές πρόδωσαν τις ιδέες τους, αλλάζοντας γνώμη για τις επιθέσεις όσο βρίσκονται στην φυλακή, καταδικάζοντάς τες και χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες επειδή έχασαν τις ζωές τους αθώοι άνθρωποι.

Ο al-Zawahiri διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν –ενορχηστρωτή της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου- στην ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Ο ίδιος έχει απευθύνει και στο παρελθόν έκκληση στους Μουσουλμάνους να επιτεθούν στις ΗΠΑ, καθώς και να απαγάγουν Δυτικούς, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως λύτρα για την απελευθέρωση μουσουλμάνων κρατουμένων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε και πού γυρίστηκε το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε λίγο μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Πεντάγωνο, όπου εξαπέλυσε απειλές εναντίον οποιουδήποτε σχεδιάζει επίθεση κατά της Αμερικής.

«Αν κάποιος τολμήσει να επιτεθεί στη γη μας, θα απαντήσουμε με όλη μας τη δύναμη και τη σιδερένια θέληση του αμερικανικού πνεύματος το οποίο είναι αλύγιστο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ