ΚΟΣΜΟΣ

Μόδα… θανάτου ή τρόπος ζωής; Ζευγάρι influencer υπερασπίζεται την ριψοκίνδυνη πόζα του

Μόδα… θανάτου ή τρόπος ζωής; Ζευγάρι influencer υπερασπίζεται την ριψοκίνδυνη πόζα του
instagram/ positravelty

Επικίνδυνη μόδα ή τρόπος ζωής; Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ριψοκίνδυνη φωτογραφία ενός ζευγαριού Αμερικανών που βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη ενός γκρεμού, σε ύψος εκατοντάδων μέτρων πάνω από μια κατά τα άλλα πανέμορφη λίμνη στις Περουβιανές Άνδεις.

Στη φωτογραφία που ανέβασε το ζευγάρι στο λογαριασμό του στο Instagram, ο άντρας είναι καθισμένος πάνω σε ένα βράχο και κρατάει τη γυναίκα από τα χέρια.

Η κοπέλα ισορροπεί, στηριζόμενη μόνο στο ένα πόδι πάνω από το κενό.

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να ρισκάρεις τη ζωή σου και στο να παίρνεις ένα ρίσκο για να κάνεις κάτι τέτοιο», έγραψαν η Kelly Castille και ο Kody Workman στη λεζάντα της φωτογραφίας, οι οποίοι ανεβάζουν φωτογραφίες από τα ταξίδια τους στους λογαριασμούς τους.

«Πίσω από τις μάζες εκείνων που επιθυμούν να ακολουθούν μια ήσυχη, καθιστική ζωή, βρίσκεται ένας ανοιχτός, αόριστος καμβάς. Ποτέ μην αφήνετε τον εαυτό σας να αποθαρρυνθεί στο να ζήσετε τη ζωή σας, από εκείνους που φοβούνται να ζήσουν τη δική τους», συνέχισαν.

https://www.instagram.com/p/B1tnuT9BUOz

Η φωτογραφία συγκέντρωσε 14.000 «like», αλλά έλαβε και αρκετά επικριτικά σχόλια.

Το ζευγάρι, το οποίο και στο παρελθόν είχε εισπράξει αρνητική κριτική για μια αντίστοιχης επικινδυνότητας φωτογραφία που είχε τραβήξει σε μια πισίνα στο Μπαλί, μίλησε στο CNNi. Όπως είπαν η λήψη ήταν ένα τέχνασμα οπτικής και εκείνοι δεν φοβήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

«Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και δεν θα κάναμε ποτέ κάτι που θα έθετε τις ζωές μας σε κίνδυνο», είπαν.

«Οι φωτογραφίες αυτές λαμβάνονται με μια συγκεκριμένη οπτική, απλά δεν συμπεριλαμβάνουν κάποια στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου. Όσο για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, το σκηνικό είναι αυτό που δημιουργεί αυτή τη δραματική οπτική», σημείωσαν και αρνήθηκαν ότι ενθαρρύνουν τους ακολούθους τους να βάλουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.

«Δεν θα ζήσουμε καμία στιγμή της ζωής μας ανησυχώντας ότι κάποιος, κάπου μπορεί να μας αντιγράψει. Ο καθένας μπορεί να πάρει τις δικές του αποφάσεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει», ανέφεραν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ένας τρόπος δημιουργικής έκφρασης για τους ίδιους.

Travel influencer couple defends death-defying photo, Julia Buckley, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ