Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο
Απηχώντας τις δηλώσεις που είχε κάνει προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Αμμόχωστο και οι οποίες είχαν ξεσηκώσει αντιδράσεις, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε σήμερα πως θα ανοίξει η πόλη «φάντασμα» των Βαρωσίων.
Όπως σημειώνει η Daily Sabah, ο Φουάτ Οκτάι τόνισε πως η πόλη θα ανοίξει όταν επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους οι ιδιοκτησίες της περιοχής. Μάλιστα, τόνισε πως η επιστροφή θα γίνει βάσει ιστορικών εγγράφων.
Παράλληλα, ο Οκτάι επανέλαβε τις τουρκικές θέσεις περί προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής από τις παραβιάσεις που επιχειρούν οι Ελληνοκύπριοι.
«Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει μειονότητα τους Τουρκοκυπρίους, στους οποίους ανήκει, επίσης, το νησί», είπε.
Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα voucher - Τι πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες ταυτότητες: Ποια η προθεσμία - Τι ισχύει για τα ταξίδια
00:30
Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στη νοτιοανατολική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ
23:59
Διπλή μάχη για την Κάρλι Σάιμον: Διαγνώστηκε με Πάρκινσον και καρκίνο
23:50