ΚΟΣΜΟΣ

«Ήταν όλα ψέματα» παραδέχτηκε η 12χρονη που κατηγόρησε τρεις συμμαθητές της για επίθεση

«Ήταν όλα ψέματα» παραδέχτηκε η 12χρονη που κατηγόρησε τρεις συμμαθητές της για επίθεση
CNNi

Η 12χρονη Αμαρί Άλεν που ισχυρίστηκε πως συμμαθητές της τής επιτέθηκαν και της έκοψαν τα ράστα μαλλιά, παραδέχτηκε πως το γεγονός αυτό ήταν αποκύημα της φαντασίας της.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η μαθήτρια που κατηγόρησε τους τρεις συμμαθητές της για επίθεση, παραδέχτηκε πως έλεγε ψέματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στίφεν Ντάνι, διευθυντής του Immanuel Christian School.

Το κορίτσι μάλιστα είχε κάνει δηλώσεις και σε μεγάλα αμερικανικά μέσα, όπως στο CNNi, λέγοντας πως τρεις λευκοί συμμαθητές της έπεσαν πάνω της, της έκλεισαν το στόμα και της έκοψαν τα ράστα αποκαλώντας την «άσχημη».

Η θεία της 12χρονης δηλώνει πως η οικογένειά της είναι συντετριμμένη μετά την εξέλιξη αυτή. «Ντρεπόμαστε πάρα πολύ, ζητάμε συγγνώμη», αναφέρει στο CNNi.

Είπε ακόμη πως η ανιψιά της είχε μια λεκτική διαφωνία με τα αγόρια αλλά «παραφούσκωσε» την ιστορία της.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια της κοπέλας αναφέρει:

«Ζητούμε συγγνώμη από τα παιδιά και τους γονείς τους για τον πόνο και την αναστάτωση που προκάλεσαν αυτές οι κατηγορίες.

Προς τη διεύθυνση και τις οικογένειες του Immanuel Christian School, λυπούμαστε για τη ζημιά που προκάλεσε το περιστατικό, για τα όσα δημιούργησε στην εμπιστοσύνη εντός της οικογένειας του σχολείου και για την δυσφήμιση που επέφερε.

Σε αυτούς που συμπαραστάθηκαν και υποστήριξαν παθιασμένα την κόρη μας, ζητάμε συγγνώμη που προδώσαμε την εμπιστοσύνη τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξουν συνέπειες και είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να φτιάξουν τα πράγματα και ελπίζουμε και προσευχόμαστε, για τα αγόρια, τις οικογένειες τους, το σχολείο και την κοινωνία και ελπίζουμε να μας συγχωρέσουν κάποια στιγμή».

A girl who claimed white classmates cut her dreadlocks admits she made the story up, school says

By Chuck Johnston, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ