ΚΟΣΜΟΣ

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τεχνητό κρέας στο... διάστημα!

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τεχνητό κρέας στο... διάστημα!
Roscosmos

Για πρώτη φορά στην ιστορία δημιουργήθηκε κρέας στο διάστημα και όχι από κάποιο ζώο.

Η Aleph Farms, μια ισραηλινή εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε πως στέφθηκε με επιτυχία το πείραμα δημιουργίας κρέατος στον διεθνή διαστημικό σταθμό με την βοήθεια ρωσικό 3D βίο-εκτυπωτή.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, κύτταρα που ελήφθησαν από αγελάδες στη γη, μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και από αυτά κατέστη εφικτό να δημιουργηθεί μυϊκός ιστός τόσος όσος ένα μικρό κομμάτι μπριζόλας.

Στο μέλλον, οι ερευνητές πιστεύουν πως οι αστροναύτες θα μπορούν να τρώνε κρέας χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθεί από τη γη.

Όσον αφορά τη γεύση, σε πειράματα που έκανε η Aleph Farms τον Δεκέμβριο σε εργαστήριο, η μπριζόλα που δημιούργησαν δεν είχε και την καλύτερη γεύση.

«Στο διάστημα δεν χρειαζόμαστε10.000 ή 15.000 λίτρα νερού για να παράγουμε ένα κιλό βοδινού» αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, ο Ντιντιέ Τουμπιά, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η λογική πίσω από τις προσπάθειες για δημιουργία κρέατος χωρίς σφαγή ζώων στο διάστημα, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή, καθώς θεωρείται πως η κτηνοτροφία συμβάλλει στο πρόβλημα του πλανήτη.

«Ο πλανήτης μας φλέγεται και δεν έχουμε άλλον σήμερα», σημειώνει ο Τουμπιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ