ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έχρισε τον υποψήφιο διάδοχο του Ρίκ Πέρι στο υπουργείο Ενέργειας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έχρισε τον υποψήφιο διάδοχο του Ρίκ Πέρι στο υπουργείο Ενέργειας
AP Photo/Evan Vucci

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ότι έχρισε τον υφυπουργό Ενέργειας Νταν Μπρουλέτ υποψήφιο για να τεθεί επικεφαλής στο υπουργείο.

«Με ικανοποίηση χρίζω υποψήφιο τον υφυπουργό Νταν Μπρουλέτ για νέο υπουργό Ενέργειας. Η εμπειρία του Νταν σε αυτό τον τομέα είναι ασυναγώνιστη. Ένας απόλυτος επαγγελματίας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Νταν θα κάνει μια εξαιρετική δουλειά!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Αν επικυρωθεί ο διορισμός του από την Γερουσία, ο Μπρουλέτ θα διαδεχθεί τον Ρικ Πέρι, που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την προσεχή αποχώρηση του υπουργού Πέρι, υποστηρίζοντας πως «ήταν καιρός», πριν αποκαλύψει πως έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.

«Ο Ρικ έκανε φανταστική δουλειά στο υπουργείο Ενέργειας, αλλά ήταν καιρός, τρία χρόνια είναι μακρύ χρονικό διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί απαίτησαν στις 10 Οκτωβρίου από τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας να τους παραδώσει διάφορα έγγραφα, εντός των ορίων της έρευνας που διενεργούν και ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Πέρι, ενημέρωσε τον Τραμπ ότι παραιτείται, μία ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που του είχαν δώσει οι Δημοκρατικοί για την παράδοση των εγγράφων.

Ο Πέρι, πρώην κυβερνήτης του Τέξας, υπηρέτησε περισσότερο από κάθε προκάτοχό του στο αξίωμα αυτό, ενώ ήταν αντίπαλος του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ