ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με βομβίδα

Ινδία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με βομβίδα
AP Photo

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 34 τραυματίστηκαν από επίθεση με βομβίδα στην κύρια πόλη Σριναγκάρ του ινδικού Κασμίρ σήμερα.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που γίνεται στην περιοχή αυτή από τις 5 Αυγούστου, όταν το Νέο Δελχί ήρε το ειδικό καθεστώς της.

Οι τραυματίες, στους οποίους περιλαμβάνονται τρία μέλη της ινδικής παραστρατιωτικής αστυνομίας, μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τρία νοσοκομεία της πόλης μετά την έκρηξη αυτή, η οποία σημειώθηκε σε κεντρική λεωφόρο στο κέντρο της Σριναγκάρ, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσαν.

Νωρίτερα, ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας της Σριναγκάρ, ο Β.Κ. Μπίρντι, ανέφερε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν.

Η κοιλάδα του Κασμίρ, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και τη διεκδικούν η Ινδία και το Πακιστάν, βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την ανακοίνωση από το Νέο Δελχί ότι αφαιρεί από την περιοχή αυτή την αυτονομία που είχε για χρόνια.

Η Ινδία απέκλεισε την πρόσβαση στο Ίντερνετ και συνέλαβε χιλιάδες ανθρώπους στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης καταστολής που εξαπέλυσε, η οποία, όπως ανακοίνωσε, αποσκοπούσε στην πρόληψη της πρόκλησης ταραχών, ενώ οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της κυριαρχίας της στην περιοχή πραγματοποίησαν επιθέσεις σε οικονομικούς μετανάστες από άλλα μέρη της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ