ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια: 16χρονος ο δράστης της επίθεσης – Δύο μαθητές νεκροί

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια: 16χρονος ο δράστης της επίθεσης – Δύο μαθητές νεκροί
(AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Ένας ακόμα μαθητής υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε δύο τους νεκρούς μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα σε λύκειο της Σάντα Κλαρίτα, στα βόρεια προάστια του Λος Άντζελες.

Όπως περιέγραψε ο σερίφης Alex Villanueva, το θύμα είναι ένας 14χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το πρώτο θύμα ήταν ένα 16χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον Villanueva, συνολικά έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, καθώς και ο δράστης, ένας μαθητής του λυκείου ο οποίος σήμερα έκλεισε τα 16 και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης, ντυμένος στα μαύρα, άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του. Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το όπλο του, ένα ημιαυτόματο 45άρι.

Αφού έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του και κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του, είπε ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία του», πρόσθεσε ο πράκτορας του FBI Πολ Ντέλακορτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Εκτός από τους δύο μαθητές που σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις, δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Περίπου 2.300 μαθητές φοιτούν στο Λύκειο Σόγκους, το οποίο αποτελείται από περίπου 12 κτίρια.

Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNNi φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αναπτύχθηκαν στο σημείο, ενώ οι Αρχές καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες τους.

Οι μαθητές, ο ένας πίσω από τον άλλον, έχοντας μερικές φορές τα χέρια ψηλά στον αέρα, απομακρύνθηκαν από το λύκειο.

Το λύκειο Saugus και αρκετά παρακείμενα κτίρια αποκλείστηκαν, όπως και όλα τα σχολεία στην περιφέρεια Ουίλιαμ Σ. Χαρτ.

Η σημερινή επίθεση είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολικούς χώρους από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Everytown, μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι περί οπλοκατοχής. Φέτος είναι επίσης η 20ή επέτειος από τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 20 ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ