ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία: 13χρονη ρίχτηκε μπροστά σε βρέφος για να το σώσει από κακοποιούς με ματσέτες

Βόρεια Ιρλανδία: 13χρονη ρίχτηκε μπροστά σε βρέφος για να το σώσει από κακοποιούς με ματσέτες
(Brian Lawless/PA via AP)

Σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από ματσέτες νοσηλεύεται μια 13χρονη, η οποία υπερασπίστηκε τον μόλις 11 μηνών ανιψιό της από μια συμμορία ανδρών. Το περιστατικό συνέβη στη Βόρεια Ιρλανδία το βράδυ του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια συμμορία εισέβαλε σε ένα σπίτι στην περιοχή Lisnaskea, όπου βρίσκονταν η γυναίκα με το κορίτσι και το 11 μηνών μωρό.

Στη συνέχεια τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα η έφηβη να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως μετέδωσε το BBC, εκτιμάται ότι η κοπέλα ρίχτηκε μπροστά στους κακοποιούς, για να υπερασπιστεί τον 11 μηνών ανιψιό της. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η 41χρονη γυναίκα έφερε επίσης μαχαιριές στο πόδι, αλλά αφού της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το μωρό δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον ντετέκτιβ Keith Monaghan, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κάλεσε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο υποψήφιος του κόμματος της Συμμαχίας για το Fermanagh, Matthew Beaumont, καταδίκασε το περιστατικό και δήλωσε ότι είναι σημαντικό να πιαστούν γρήγορα οι δράστες που επιτέθηκαν στην έφηβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ