ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Η Χεζμπολάχ ορκίζεται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Η Χεζμπολάχ ορκίζεται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ
AP / Hussein Malla

Ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολάχ, Σάγεντ Νασράλαχ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα του θανάτου του υποστράτηγου, Κάσεμ Σουλεϊμανί.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικού του μηνύματος ο Νασράλαχ δήλωσε ότι η απάντηση στον φόνο του Iρανού ανώτατου στρατιωτικού δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο του Ιράν, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή.

Επιθέσεις κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ θα είναι «δίκαιη τιμωρία», δήλωσε ο Νασράλαχ, αναφερόμενος σε βάσεις, πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

«Όταν τα φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτών και αξιωματικών θα μεταφέρονται στις ΗΠΑ, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του θα συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν την περιοχή και ότι θα χάσουν τις εκλογές», είπε.

Αυτή η στάση θα αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν από την Μέση Ανατολή «ταπεινωμένες, ηττημένες και τρομοκρατημένες...όπως έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Σάγεντ Νασράλαχ δήλωσε επίσης ότι «δεν πρέπει να πληγούν» πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή, διότι αυτό θα εξυπηρετούσε την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Αποκλειστικό CNNi: Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ με στρατιωτική απάντηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ