ΚΟΣΜΟΣ

Πόσα ξόδεψαν οι υποψήφιοι στις αμερικανικές εκλογές

Πόσα ξόδεψαν οι υποψήφιοι στις αμερικανικές εκλογές
Χίλαρι Κλίντον EPA/ CRAIG LASSIG

Οι προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ είναι... πολυδάπανο σπορ για τους υποψηφίους, με αμφίβολα ωστόσο αποτελέσματα, καθώς δεν ισχύει πάντα ο «κανόνας» ότι όσο περισσότερα χρήματα συγκεντρώσεις στην προεκλογική εκστρατεία σου, τόσο περισσότεροι ψηφοφόροι θα σε ψηφίσουν την κρίσιμη ώρα.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, «πρωταθλήτρια» στη συγκέντρωση κεφαλαίων αναδείχθηκε η Χίλαρι Κλίντον με 163,5 εκατομμύρια δολάρια, η οποία μετά από σκληρή «μάχη» φαίνεται να κερδίζει στην Αϊόβα τον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 75,1 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν κατάφερε να μπει καν στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, καθώς συγκέντρωσε μόλις 19,4 εκατομμύρια, υπέστη αναπάντεχη ήττα στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, από τον Τεντ Κρουζ, ο οποίος τα πήγε λίγο καλύτερα, συγκεντρώνοντας 89,9 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια κανείς θα περίμενε να τα πάει λίγο καλύτερα ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να... εξαργυρώσει στην προτίμηση των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων τα 155,6 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε. Αντιθέτως, βγήκε νωρίς εκτός κούρσας, αφήνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τεντ Κρουζ να «πρωταγωνιστούν».


Δείτε αναλυτικά τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τον κάθε υποψήφιο στον πίνακα που ακολουθεί:

usa stat

Πηγή: Statista

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές ΗΠΑ: Ήττα Τραμπ, μάχη στήθος με στήθος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Αϊόβα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ