ΚΟΣΜΟΣ

Κάν' το όπως οι σαμουράι: Άνδρας ζητάει άδεια για ξιφομαχία με την πρώην σύζυγό του

Κάν' το όπως οι σαμουράι: Άνδρας ζητάει άδεια για ξιφομαχία με την πρώην σύζυγό του
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Jennifer Sinco Kelleher

Έναν… ψύχραιμο και συνηθισμένο τρόπο βρήκε ένας άνδρας στο Κάνσας για να λύσει τις διαφορές του με την πρώην γυναίκα του: μονομαχία με σπαθιά!

Ο 40χρονος David Ostrom ζήτησε από τον δικαστή να του δώσει την άδεια να μονομαχήσει με σπαθιά με την πρώην σύζυγό του και τον δικηγόρο της, προκειμένου να μπορέσει να «ξεριζώσει τις ψυχές από τα σώματά τους».

Σε έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο 40χρονος αναφέρει ότι η 38χρονη πρώην του, Bridgette Ostrom και ο δικηγόρος της, Matthew Hudson, τον «κατέστρεψαν νομικά».

Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού αφορά στην κηδεμονία, το δικαίωμα επισκέψεων και τις πληρωμές φόρου ακινήτων, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Associated Press.

Ο δικαστής έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει στους δύο «να λύσουν τις διαφορές τους στο πεδίο της μάχης, νομικά» όπως υποστηρίζει ο David Ostrom, συμπληρώντας μάλιστα πως η δίκη -μέσω μονομαχίας- «δεν απαγορεύτηκε ποτέ ούτε περιορίστηκε ως δικαίωμα στις ΗΠΑ».

Επιπλέον, ζητάει περιθώριο 12 εβδομάδων για να μπορέσει να βρει… σπαθιά σαμουράι!

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό του κ. Hudson, με τον δικό μου παραλογισμό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 40χρονος «σαμουράι», ενώ, παράλληλα, διευκρίνισε ότι η σύζυγός του μπορεί, αν θέλει, να επιλέξει τον δικηγόρο της ως εκπρόσωπό της στη μάχη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της 38χρονης δήλωσε ότι με δεδομένο πως μία μονομαχία ίσως καταλήξει σε θάνατο «τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που σχετίζονται με τη φορολογία και την κηδεμονία».

Έτσι, ζητάει από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα του David.

Και… προς έκπληξη όλων, ο δικαστής δεν απέρριψε το αίτημα και μάλιστα, τόνισε πως δεν σκοπεύει να βγάλει σύντομα απόφαση.

«Μέχρι να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το οποιοδήποτε αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ