ΚΟΣΜΟΣ

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου και ο Πούτιν

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου και ο Πούτιν
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Το «παρών» στη Διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή, θα δώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Στις 19 Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφτεί το Βερολίνο για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Και πρόσθεσε: «Αναμένεται να υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αφορούν την επίλυση της λιβυκής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης και του άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών, τη συμφιλίωση των εμπλεκόμενων πλευρών και την έναρξη ενός ευρύτατου πολιτικού διαλόγου υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών».

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως τη Ρωσία θα αντιπροσώπευε στη διάσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος σήμερα, κατά την ετήσια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, δήλωσε ότι τα τελικά κείμενα της Διάσκεψης είναι σχεδόν έτοιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Βερολίνο αποσκοπεί στην επισφράγιση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Κυριακή, βάζοντας προσωρινό τέλος στις πολύμηνες εχθροπραξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ