ΚΟΣΜΟΣ

«Σταματήστε αυτήν την τρέλα»: Έκκληση από γνωστή ηθοποιό του Game of Thrones για τη Μόρια

«Σταματήστε αυτήν την τρέλα»: Έκκληση από γνωστή ηθοποιό του Game of Thrones για τη Μόρια
Joel C Ryan/Invision/AP

Να ευαισθητοποιήσει τα εκατομμύρια των ακολούθων της στο Instagram για την κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια θέλησε η γνωστή ηθοποιός Lena Heady, γνωστή για τον ρόλο της ως Σέρσεϊ Λάνιστερ στη δημοφιλή σειρά Game of Thrones

Εμφανώς συγκινημένη αλλά και οργισμένη για τον τρόπο που χειρίζεται η Ευρώπη το προσφυγικό πρόβλημα, η ηθοποιός μέσω βίντεο στο οποίο απευθύνεται στους 3,8 εκατ. ακολούθους της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εγκαλεί ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία ότι γυρνάει την πλάτη της στο πρόβλημα αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα, η ηθοποιός του Game of Thrones ακούγεται να λέει: «Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen τα κοινοποίησε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί…», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνθρωπος πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει. Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα. Να σταματήσει αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές», συνεχίζει.

«...Κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι και να πάρεις αυτά τα παιδιά ώστε να τα φροντίσουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα διαθέτουμε…», καταλήγει με δάκρυα στα μάτια.

https://www.instagram.com/p/B7bgsJRBljW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ