ΚΟΣΜΟΣ

Χαλκ, το λαχανί κουτάβι: Η επιστημονική εξήγηση πίσω από το περίεργο φαινόμενο

Χαλκ, το λαχανί κουτάβι: Η επιστημονική εξήγηση πίσω από το περίεργο φαινόμενο
Video Screen-Grab

H Τζίπσι, ένα λευκό τσοπανόσοσκυλο που ζει με την οικογένειά της στη Βόρεια Καρολίνα, γέννησε οκτώ κουτάβια πριν από μερικές ημέρες. Η γέννα κράτησε τρεις ώρες, όλα πήγαιναν περίφημα τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που «εμφανίστηκε» το τέταρτο κουτάβι με... λαχανί χρώμα!

«Το ήξερα ότι δεν ήταν επικίνδυνο αλλά το ήλεγξα για να είμαι και σίγουρη» είπε η ιδιοκτήτρια του ζώου Σάνα Στέιμϊ, μιλώντας στο συνεργαζόμενο με το CNNi κανάλι WLOS.

Η οικογένεια δεν πίστευε στα μάτια της αλλά αντιμετώπισε την κατάσταση με ιδιαίτερο… χιούμορ. Κάτι που φάνηκε άλλωστε και από το όνομα που έδωσε στο κουτάβι -ο Χαλκ.

Η Σουζάν Τσιαντσούλι, υπεύθυνη νοσοκομείου ζώων στην περιοχή, αποκαλύπτει πως η εξήγηση για το χρώμα του Χαλκ κρύβεται στα… κόπρανά του.

«Κάθε κουτάβι βρίσκεται μέσα στη μήτρα της μητέρας του μέσα σε διαφορετικό αμνιακό σάκο. Ο σάκος αυτός είναι γεμάτος με υγρό» είπε η ίδια στο CNNi, και συμπλήρωσε: «Εάν υπάρχει μηκώνιο (σ.σ. τα πρώτα κόπρανα) σε αυτό το σάκο, τότε με τον καιρό θα αλλάξει χρώμα η γούνα τους».

Το χρώμα αυτό είναι προσωρινό και φεύγει συνήθως όταν κάνει μπάνιο ή όταν το καθαρίσει η μητέρα του.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, η λαχανί γούνα του Χαλκ σύντομα θα αλλάξει και θα γίνει λευκή.

«Τα περισσότερα κουτάβια δεν γεννιούνται πράσινα, αλλά συμβαίνει κατά διαστήματα» λέει η Τσιαντσούλι, και συμπληρώνει: «Όταν ένα κουτάβι είναι σκουρόχρωμο, όμως, ούτε που φαίνεται».

Τόσο ο Χαλκ όσο και τα αδελφάκια του χαίρουν άκρας υγείας και θα δοθούν για υιοθεσία σε οικογένειες μόλις περάσουν κάποιου μήνες.

Η Στέιμϊ, όμως, πιστεύει πως όπου και να πάει ο Χαλκ θα είναι πάντα μοναδικός.

«Είναι σαν γούρι…» είπε η ίδια, και συνέχισε: «Έτσι νομίζουμε. Είναι μοναδικός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ