ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές
AP Photo/Ghaith Alsayed

Σε τουλάχιστον 23 ανέρχονται οι νεκροί άμαχοι -μεταξύ των οποίων 13 παιδιά- από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές της Μόσχας, μεγάλου συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έπληξαν χωριά στις επαρχίες του Χαλεπιού και Ιντλίμπ, σκοτώνοντας 23 αμάχους και τραυματίζοντας περίπου 40.

Στα θύματα συγκαταλέγονται οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, ενός τομέα που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και ανταρτών και γειτνιάζει με την επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Μία από τις επιδρομές έπληξε ένα σπίτι κοντά στο χωριό Κφαρ Ταάλ, σκοτώνοντας όλα τα μέλη μιας οικογένειας, εκ των οποίων έξι παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε απάντηση στις ρωσικές επιδρομές, ρουκέτες έπεσαν στην πόλη του Χαλεπιού, που ελέγχεται από τις καθεστωτικές δυνάμεις και συνορεύει με περιοχές που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες. Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

Το βράδυ νέοι βομβαρδισμοί ρωσικών αεροσκαφών είχαν ως αποτέλεσμα οχτώ νεκρούς, σύμφωνα με την μκο, στο χωριό Καφρ Νουράν, στην ίδια περιοχή.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ενώ εκεί έχουν παρουσία και οργανώσεις ανταρτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ