ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Νεκρός ο ηθοποιός Όρσον Μπιν – Παρασύρθηκε από ΙΧ

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Νεκρός ο ηθοποιός Όρσον Μπιν – Παρασύρθηκε από ΙΧ
(Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Θλίψη έχει σκορπίσει στις ΗΠΑ η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Όρσον Μπιν, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Λος Άντζελες.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε το τραγικό περιστατικό, αναφέροντας πως ο 91χρονος ηθοποιός σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του γραφείου του ιατροδικαστή αποκάλυψε και το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Το πρακτορείο Associated Press γράφει πως νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Μπράιαν Γουέντινγκ μίλησε σε τοπικά ΜΜΕ για τροχαίο που σημειώθηκε στο ίδιο σημείο. Δεν είχε, ωστόσο, αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 91χρονος περπατούσε σε γειτονιά της Βένις στο Λος Άντζελες όταν ένας οδηγός τον χτύπησε ελαφρά και εκείνος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο δρόμο.

Στη συνέχεια παρασύρθηκε από δεύτερο όχημα.

Και οι δύο οδηγοί παρέμειναν στο σημείο και κάλεσαν για βοήθεια.

Όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες γύρω από το τροχαίο δυστύχημα.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Μπιν έπαιξε ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλά θεατρικά έργα.

Μεταξύ άλλων, ενσάρκωσε ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές «Δρ. Κουίν, Μόνη στην Άγρια Δύση», «How I met your Mother», «Nοικοκυρές σε απόγνωση», «Two and a Half Men» και «Will & Grace».

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «H Ανατομία ενός Φόνου» και «Βeing John Malkovich».

Γεννήθηκε στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ το 1928 και δεν έχασε ποτέ την χαρακτηριστική του προφορά. Ο Ντάλας Φρέντερικ Μπέροους, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε κωμική φλέβα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό λόγω του λακωνικού τρόπου αφήγησής του.

Στη συνέχεια επέλεξε το όνομα Όρσον Μπιν επειδή «ακουγόταν αστείο».

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του στιγματίστηκαν από την αυτοκτονία της μητέρας του και σε ηλικία 16 ετών, ο Μπιν έφυγε από το πατρικό του σπίτι.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο ηθοποιός βρέθηκε στη «μαύρη λίστα του Χόλιγουντ».

«Μπήκα στη μαύρη λίστα γιατί είχα μια χαριτωμένη κομμουνίστρια σύντροφο» είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2001, λέγοντας πως σταμάτησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις για έναν χρόνο.

Η σχέση του, όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο στην θεατρική του καριέρα, με τον ηθοποιό να πρωταγωνιστεί σε διάφορα έργα στο Μπρόντγουεϊ.

Η δεκαετία του 1970, αποφάσισε να κάνει ένα… διάλειμμα από την καριέρα του και μετακόμισε στην Αυστραλία για να ζήσει σαν χίπης.

Λίγο καιρό αργότερα, όμως, επέστρεψε στις ΗΠΑ και την καριέρα του.

«Βαρέθηκα να κοιτάω τον αφαλό μου και τον ουρανό και να λέω στον εαυτό μου πόσο υπέροχο είναι να μην κάνεις τίποτα» είχε πει σε συνέντευξή του στους New York Times το 1983.

Ο ηθοποιός είχε μια κόρη, τη Μισέλ, από τον πρώτο του γάμο με την Ζακλίν ντε Σιμπούρ και δύο γιους και μια ακόμη κόρη από το γάμο του με την Κάρολιν Μάξγουελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ