ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση – θρίλερ νηπίου στο Τενεσί: Οι αντιφάσεις και οι «χαμένοι» μήνες ερευνών

Εξαφάνιση – θρίλερ νηπίου στο Τενεσί: Οι αντιφάσεις και οι «χαμένοι» μήνες ερευνών
CNNi

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης ενός κοριτσιού 15 μηνών από το Τενεσί των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη μητέρα της μικρής να δηλώνει τώρα ότι ήξερε ποιος είχε την κόρη της αλλά φοβόταν να ενημερώσει τις Αρχές για την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με το CNNi, η Έβελιν Μπόσγουελ -που έχει ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια- εθεάθη για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι Αρχές εξέδωσαν Amber Alert για την εξαφάνισή της μόλις την Τετάρτη.

Η μητέρα της, Μέγκαν Μπόσγουελ, είπε πως άφησε την κόρη της με κάποιον που εμπιστευόταν για να την προσέχει ενώ εκείνη εργαζόταν.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν δήλωσα την εξαφάνιση ή οτιδήποτε άλλο είναι επειδή γνώριζα το άτομο που την είχε και δεν ήθελα να την πάρει και να εξαφανιστεί» είπε η μητέρα της μικρής, μιλώντας στο συνεργαζόμενο με το CNNi δίκτυο, WCYB.

«Μόλις θεώρησαν ότι κάτι τρέχει εξαφανίστηκαν. Οπότε ανησυχώ, ξέρετε, για το πού είναι. Τι κάνουν με αυτή (σ.σ. την κόρη της) αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε η ίδια, αρνούμενη, ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για το ή τα άτομα στα οποία εμπιστεύτηκε τη φροντίδα του παιδιού της.

«Με κάποιο τρόπο γνώριζα ότι μόλις κάτι πήγαινε στραβά το άτομο αυτό θα εξαφανιζόταν και αυτό έγινε» δήλωσε, και συνέχισε: «Δεν απαντάνε σε τηλεφωνήματα, έχουν εξαφανιστεί».

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ερευνών του Τενεσί, την Παρασκευή αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και μια γυναίκα με κατηγορίες που δεν σχετίζονται όμως με την εξαφάνιση της μικρής Έβελιν.

Η 42χρονη Άντζελα Μπόσγουελ -η γιαγιά του παιδιού- και ο 33χρονος Γουίλιαμ ΜακΚλάουντ εντοπίστηκαν να ταξιδεύουν με μια γκρι BMW του 2007 και συνελήφθησαν στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Μέγκαν Μπόσγουελ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να αγοράσει το εν λόγω αυτοκίνητο για τη μητέρα της, ωστόσο η αγοροπωλησία δεν είχε ολοκληρωθεί και έτσι ο ιδιοκτήτης του οχήματος δήλωσε την κλοπή του στην αστυνομία.

Αντικρουόμενες καταθέσεις

Αστυνομικοί αναφέρουν πως η μητέρα της Έβελιν συνεργάζεται, ωστόσο έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια των καταθέσεών της.

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι Αρχές έχουν εντοπίσει αντιφάσεις στις καταθέσεις της. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εξαφάνιση της Έβελιν δεν δηλώθηκε άμεσα κάνουν την υπόθεση αυτή αρκετά περίπλοκη» τονίζει η Υπηρεσία Ερευνών του Τενεσί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής ξεκίνησαν όταν ο παππούς της δήλωσε την εξαφάνισή της στις κοινωνικές υπηρεσίες του Τενεσί προ μερικών ημερών.

Η μητέρα της Έβελιν κατοικεί στην κομητεία Σάλιβαν και έχει την αποκλειστική κηδεμονία του παιδιού, καθώς ο πατέρας του υπηρετεί στον στρατό στη Λουιζιάνα.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, δίνεται αμοιβή 56.000 δολαρίων για την επιστροφή της μικρής Έβελιν.

Mother of a missing baby last seen in December says she knew who took her / by Faith Karimi, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ