ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Τους 2.698 έφτασαν οι νεκροί – Ξεπέρασαν τις 80.000 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Τους 2.698 έφτασαν οι νεκροί – Ξεπέρασαν τις 80.000 τα κρούσματα
AP Photo

Στους 2.698 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 80.000. 

Στην Κίνα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο συνολικά 71 άτομα, 68 εκ των οποίων στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών, ο αριθμός των θανάτων στη Χουμπέι είναι 2.563.

Τα νέα κρούσματα ήταν 509, αισθητά περισσότερα από τα 409 που καταγράφηκαν την Κυριακή.

Σε συναγερμό Ιταλία - Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 890 κρούσματα του κοροναϊού, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Οι νεκροί στην ασιατική χώρα είναι συνολικά οκτώ, σύμφωνα με το CNNi, με το τελευταίο θύμα να χάνει τη ζωή του τη Δευτέρα.

Επρόκειτο για έναν 67χρονο άνδρα ο οποίος είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 20 Φεβρουαρίου.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική και στην Ιταλία, όπου οι νεκροί είναι πλέον επτά και τα κρούσματα 230.

Τελευταίο θύμα του κοροναϊού ήταν ένας άνδρας 62 ετών από την Λομβαρδία, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Νωρίτερα, σύμφωνα με την RAI, είχε πεθάνει κι ένας καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια, συνέπεια του θανατηφόρου ιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere della Sera, τα θύματα είναι κατά βάση ηλικιωμένα άτομα, ηλικίας από 62 έως 88 ετών.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο αριθμός των υπολοίπων έξι θυμάτων επιβεβαιώνεται τόσο από τον επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Άντζελο Μπορέλι, όσο και από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, οι υπόλοιποι έξι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από το ιογενές στέλεχος Covid-19 και έχασαν τη ζωή τους είναι οι εξής:

  • Αντριάνο Τρεβιζάν, 78 ετών από την Πάντοβα. Πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου. Βρισκόταν για περίπου 10 ημέρες νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Σκιαβόνια, στην Πάντοβα, με πνευμονονία. Αν και δεν είχε ταξιδέψει ποτέ του στην Κίνα, λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του εξετάστηκε για τον κοροναϊό και βρέθηκε θετικός.
  • Μία γυναίκα 75 ετών, κάτοικος της περιοχής Καζαλπουστερλένγκο, μία από τις κοινότητες στην «κόκκινη ζώνη» της επαρχίας Λοντιτζιάνο. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Εξετάστηκε μετά θάνατον και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.
  • Άντζελα Ντέντι, 68 ετώναπό το Τρεσκόρε Κρεμάσκο της Κρεμόνα. Πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο της Κρέμα. Η κλινική της κατάσταση ήταν εξαιρετικά βεβαρημένη, καθώς ήταν καρκινοπαθής. Λίγο προτού πεθάνει, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της βρέθηκε επίσης θετική στον κοροναϊό.
  • Ένας άνδρας 84 ετώναπό την περιοχή Βίλα ντι Σέριο, πέθανε στο Μπέργκαμο, στο νοσοκομείο «Πάπας Ιωάννης». Είχε διακομιστεί εκεί από το νοσοκομείο του Αλτζάνο Λομπάρντο, σε σοβαρή κατάσταση, συνέπεια των συμπτωμάτων του κοροναϊού.
  • Ένας άνδρας 88 ετών,ο οποίος γεννήθηκε στο Καζέλε Λάντι, σε ένα χωριό της «κόκκινης ζώνης» ήταν το πέμπτο θύμα του κοροναϊού στην Ιταλία.
  • Μια γυναίκα, κάτοικος της Κρέμα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, πέθανε στο νοσοκομείο της Μπρέσια, έχοντας διαγνωστεί με τον κοροναϊό. Ήταν επίσης καρκινοπαθής και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το Ιράν

Παράλληλα, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τους νεκρούς και τα κρούσματα στο Ιράν.

Χθες, ο Guardian επικαλούμενος πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ilna έκανε λόγο για 50 νεκρούς στην πόλη Κομ. Αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο γνωστοποίησε πως 250 άτομα είχαν τεθεί σε καραντίνα.

Άλλες πηγές, ωστόσο, δίνουν τον αριθμό των νεκρών στους 12 και τα κρούσματα σε 47.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ