ΚΟΣΜΟΣ

«Πόρτα» Πούτιν στον Ερντογάν: Έχουμε άλλα σχέδια για τις 5 Μαρτίου

«Πόρτα» Πούτιν στον Ερντογάν: Έχουμε άλλα σχέδια για τις 5 Μαρτίου
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Μια έμμεση πολιτική «χυλόπιτα» δέχτηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα την πιθανότητα συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών στις 5 Μαρτίου, για την οποία είχε μιλήσει ο Τούρκος πρόεδρος. 

Την Τρίτη ο πρόεδρος Ερντογάν είχε προαναγγείλει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η απάντηση, ωστόσο, του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ ήταν κατηγορηματική: «Ο Πούτιν έχει άλλες υποχρεώσεις για τις 5 Μαρτίου», ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως στις 5 Μαρτίου θα διοργανωθεί τετραμερής συνάντηση Τουρκίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ρωσίας για το Ιντλίμπ.

Νέες τουρκικές απώλειες στη Συρία

Νωρίτερα, η εφημερίδα Daily Sabah, επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, μετέδωσε ότι δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «τα γεγονότα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας εξελίσσονται προς όφελος της Τουρκίας παρά τους θανάτους τριών τούρκων στρατιωτών στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε τρεις μάρτυρες, ας τους αφήσουμε να αναπαυτούν εν ειρήνη. Αλλά από την άλλη, οι απώλειες του καθεστώτος είναι μεγάλες», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

Πεδίο μάχης η Σαρακέμπ

Στην πόλη Σαρακέμπ έχει μεταφερθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα το πεδίο της μάχης στη Συρία όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες με το καθεστώς να ανακοινώνει ότι ανακατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη και τις αντιμαχόμενες πλευρές να το διαψεύδουν.

Ειδικότερα, Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως ανακατέλαβαν την πόλη Σαρακέμπ, κάτι που ωστόσο διέψευσε ρωσική στρατιωτική πηγή, ενώ τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στη συνέχεια πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για να καταλάβουν και πάλι την πόλη και πως διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ