ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα στην Αλβανία

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα στην Αλβανία
AP Photo

Οι Αρχές της Αλβανίας ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για συγγενείς, πατέρα και γιο που επέστρεψαν από την Ιταλία, τη χώρα που πλέον πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη πέραν της ηπειρωτικής Κίνας από την επιδημία.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, διαβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Δευτέρας 9/3).

Πριν επιβεβαιωθούν τα δύο πρώτα κρούσματα, οι αλβανικές υγειονομικές Αρχές είχαν κάνει εξετάσεις σε περίπου 60 ανθρώπους που εκφράζονταν φόβοι πως μπορεί να είχαν προσβληθεί, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά.

Στην Ιταλία, στην άλλη πλευρά της Αδριατικής, ζουν 400.000 Αλβανοί μετανάστες.

Oι υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι θάνατοι λόγω του Covid-19 ανέρχονται πλέον σε 366. Το 73% των θανόντων ζούσε στην Λομβαρδία.

Τα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου είναι 1.314 και σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ολόκληρη η Λομβαρδία και άλλες 14 περιφέρειες στις βόρειες περιοχές έχουν αποκλειστεί μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ