ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Να αποφεύγετε τα χαρτονομίσματα

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Να αποφεύγετε τα χαρτονομίσματα
AP Photo

Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει την απολύμανση χαρτονομισμάτων, δήλωσε στην Telegraph Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο διεθνής οργανισμός συμβουλεύει όσους καθημερινά έρχονται σε επαφή με χαρτονομίσματα να πλένουν συχνά τα χέρια τους, καθώς ο Covid-19 παραμένει στην επιφάνειά τους για αρκετές μέρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να “μαζέψουν” όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους. Όταν είναι δυνατόν, θα ήταν επίσης σκόπιμο να γίνονται ανέπαφες πληρωμές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης» , πρόσθεσε.

Οι τελευταίες συμβουλές του ΠΟΥ σχετικά με τον κορωνοϊό έρχονται την ώρα που ο φονικός ιός έχει ξεπεράσει τα 100.000 κρούσματα, φτάνοντας σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ