ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγικό: Το Βερολίνο θα δεχθεί παιδιά από προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας

Προσφυγικό: Το Βερολίνο θα δεχθεί παιδιά από προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας
ΙΝΤΙΜΕ

Η πόλη του Βερολίνου θα δεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα.

Όταν ρωτήθηκε πότε τα παιδιά ενδέχεται να φτάσουν στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου, Αντρέας Γκάιζελ, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό RTL, απάντησε: «Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή. Πιστεύω το συντομότερο δυνατό».

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε την Κυριακή να δεχθεί στη χώρα 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι άρρωστα, ασυνόδευτα ή κάτω των 14 ετών.

Ειδικότερα, η Γερμανία σηματοδότησε την προθυμότητά της να φιλοξενήσει μέρος των 1.500 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας.

Η απόφαση αυτή, όπως γράφει η Deutsche Welle, έρχεται μετά από τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με μέλη του κυβερνητικού της συνασπισμού και συζητήσεις για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση ανθρωπιστικής λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία μιας “συμμαχίας” που θα είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση με τα 1.000 έως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά» υπογραμμίζεται επίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ